Tre omkom på riksvei 7 på Ringerike

To menn og en kvinne mistet livet da et vogntog og en buss frontkolliderte på riksvei 7 ved Veme på Sokna i Ringerike kommune ved midnatt natt til tirsdag.

Blant de omkomne var bussjåføren på Sogn og Fjordane-ekspressen, som var på vei fra Gardermoen til Førde da ulykken skjedde. De to andre omkomne var passasjerer i bussen. Ulykken skjedde da vogntoget kom over i feil kjørefelt og traff bussen i fronten.

– Deretter kjørte ytterligere ett vogntog inn i de to kjøretøyene, forteller operasjonsleder Ole Kristian Bekkedal i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.56.

Årsaken til ulykken er trolig glatt veibane som følge av underkjølt regn, sier politiet.

To fastklemt

I tillegg till de tre omkomne, satt to personer, en kvinne og en mann, fastklemt i bussen etter ulykken. Begge ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo etter at de ble frigjort.

I alt elleve personer var involvert i ulykken, ni i bussen og to vogntogsjåfører. Begge vogntogsjåførene er islendinger og den ene av dem, en mann født i 1954, er siktet i saken.

Siktet

– Politiet har sikret seg blodprøve av sjåføren og førerkortet hans er beslaglagt. Han kjørte vogntoget som traff bussen først, forteller operasjonsleder Bekkedal.

Bussen som var involvert i ulykken er eid av Firda Billag.

De omkomne, som alle var hentet ut av bussvraket ved 4.30-tiden, vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

En kvinne er innlagt til observasjon på Ringerike sykehus etter ulykken. De tre andre passasjerene kom tilsynelatende uskadd fra ulykken.