Saint-Gobain sier ja til Nordic Built

Saint-Gobain har sluttet seg til Nordic Built.

– For Saint-Gobain er det å bidra til en bærekraftig fremtid i byggenæringen, en del av det vi driver med. For oss er det å støtte dette initiativet og undertegne Nordic Built Charter, noe som stemmer godt overens med vår visjon: “Multi-Comfort Sustainable Habitat”. Vi mener det er viktig å se nærmere på miljøkonsekvensene ved bygg- og anleggsprodukter. Når vi ser på den sosiale og økonomiske rollen bygg, komfort, sikkerhet og trivsel har, er vår tilnærming til livssyklusen at termisk komfort, akustikk, inneklima, dagslys og modularitet bør optimeres i samme grad som de miljømessige aspektene. Det samme gjelder kostnader og verdijustert egenkapital, sier Thierry Lambert, general delegate for Saint-Gobain i de nordiske og baltiske landene.

Nordic Built er et initiativ fra Nordisk ministerråd og er en del av Nordic Innovation som prøver å fremskynde utviklingen av bærekraftige byggekonsepter i Norden. Nordic Built-programmet består av tre moduler. Den ene modulen er charteret, den andre er en åpen, tverrfaglig designkonkurranse om å rehabilitere fem navngitte bygninger. Den tredje modulen er et finansieringsprogram for innovasjon, FoU- og demonstrasjonsprosjekter.

– Det gleder oss at Saint-Gobain har undertegnet Nordic Built Charter. Som en viktig aktør i byggesektoren, står Saint-Gobain sentralt i realiseringen av Nordic Builts visjon om bærekraftig bygging, sa Trine Pertou Mach, tidligere senior-rådgiver hos Nordic Innovation og prosjektleder hos Nordic Built.

I de nordiske og baltiske landene har Saint-Gobain 13.000 ansatte som jobber på tvers av en rekke merker.