De ansatte i BackeGruppen har grunn til å være fornøyd med at antall skader har gått kraftig ned det siste året. (Foto: BackeGruppen)

BackeGruppen med HMS-rekord

Med en skadefrekvensverdi (H-verdi) på 4,0 har BackeGruppen oppnådd den lavest registrerte verdien i selskapets historie.

- Arbeid med kompetanse og kultur i selskapene har vært avgjørende for å oppnå dette resultatet. Vi er på god vei til å realisere målet vårt om null skader i alle selskapene. Sykefraværet var også lavt med sine 5,97 %, sier Tom Ivar Myhre, HMS-direktør i Backe Entreprenør Holding i en pressemelding.

Antall ansatte BackeGruppen var ved utløpet av perioden 910 personer. Åtte av selskapene var helt skadefrie i 2013. Disse var Agathon Borgen, Backe Østfold, Buer Entreprenør, Bøhmer Entreprenør, Backe Bygg, BAS Maskinutleie, Forny AS og Mjøsen Murmesterforretning.

BackeGruppen hadde ifølge selskapet syv skader samlet, og bare en som ble sett på som alvorlig.

Snittet for Byggenæringens Landsforening sine medlemsbedrifter var i 2012 en H-verdi på 7,33. Tallene for 2013 er ikke publisert.

- I 2012 hadde vi en H-verdi på åtte, noe som er for høyt. Årets tall er svært gode, og viser at vi er inne i en god prosess. Det krever et stadig fokus på å forebygge fravær gjennom god planlegging og tilrettelegging, ordensfylte byggeplasser og bruk av hjelpemidler, sier Myhre.

Administrerende direktør i Backe Entreprenør, Sven Christan Ulvatne, er glad for den positive utviklingen i selskapene.

- Tallene beviser at vi er på rett vei, selv om vi selvsagt har enda høyere mål. At så mange av våre bedrifter klarer å unngå skader over så lang tid, viser at våre ledere og ansatte har gode holdninger og bryr seg om sine arbeidskolleger. En skal bli friskere av å jobbe i BackeGruppen, ikke motsatt, sier Ulvatne.