Glava varsler investeringer på 500 millioner

Glava-direktør Jon Karlsen tror etterspørselen etter isolasjonsprodukter vil være så stor i årene fremover at de varsler investeringer på rundt en halv milliard de neste fire, fem årene.

- Riktignok svinger boligmarkedet i Norge, men hovedtrenden er større etterspørsel etter isolasjonsprodukter, både som følge av bygningsforskrifter og interesse for energisparing i befolkningen, sier Karlsen til Finansavisen.

Glava har investert en milliard kroner de siste årene, og har planer om å legge ytterligere 500 millioner kroner på bordet i årene fremover.

Til avisen forteller han om en investeringsplan som besår av flere spennende prosjekter; nytt oppfangerutstyr for glassvatt, ny fabrikk i Spydeberg for det nye Trollveggen-systemet og en modernisering av fabrikkanlegget i Askim.

Karlsen forteller at de er stolte av å gå mot strømmen ved å etablere ytterligere industriell virksomhet på norsk jord. Han trekker blant annet frem fabrikken i Stjørdal.

- Det at vi satser og investerer i Norge, skyldes at vi vil være i front av utviklingen, og at vi har tro på at varene våre vil bli foretrukket i fremtiden, sier Karlsen til avisen.