Vil gjennomgå hesteregler i trafikken

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ønsker en gjennomgang av reglene for hest i trafikken.

Mange i hestemiljøene vil ha endring i reglene som sier at hest er å regne som et hvilket som helst kjøretøy, skriver Nationen.

To unge jenter, 11 og 13 år gamle mistet livet da de ble påkjørt av en bil under kjøring med hest og sulky på Bjørkelangen 11. januar.

– Jeg leser at Vegdirektoratet mener det ikke er grunnlag for en regelendring. Men i Samferdselsdepartementet har diskusjonen gått en stund, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Nationen.

Nå vil han innkalle hesteorganisasjonene til «lyttemøte» der de får komme med sine meninger, diskutere problemene og komme med forslag til løsninger.

– Etter det som skjedde på Bjørkelangen, har alle reagert veldig likt, også internt i departementet: Regelverket er ikke godt nok. Noe må gjøres, sier Solvik-Olsen.

Han sier at det også er flere hestefolk i departementet som nærmest har kjent problemene på kroppen.

– Temaet hest, trafikk og sikkerhet vært diskutert i hestemiljøene lenge, også før ulykken på Bjørkelangen, Solvik-Olsen.

– Jeg var selv rytter i unge år og er klar over problemene. Nå begynner det å bli lenge siden, den gang var det en helt annen trafikk og et annet trafikkbilde enn det er i dag. Det er opplagt at regelverket må oppdateres og moderniseres ut fra dagens forhold i trafikken, sier han.