Brann i en restaurant i Thorvald Meyers gate i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixStian Lysberg Solum NTB scanpix Stian Lysberg Solum NTB scanpix Stian Lysberg Solum NTB scanpix

Brann i bygård i Oslo – 30 evakuert

30 personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i en bygård ved Birkelunden i Oslo søndag ettermiddag. Etterslukking pågår utover kvelden, og de evakuerte får ikke flytte hjem for natten.

– Det er snakk om en brann i ventilasjonsanlegget i en gård med restaurant i første etasje og leiligheter lenger opp. Brannvesenet holder på med slukking, men situasjonen er komplisert, og de har ikke kontroll ennå, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB en halvtime etter at han fikk melding om brannen.

Ege sier politiet konsentrerte seg om å ta imot de evakuerte, samt sperre av gatene rundt brannstedet.

– Vi og brannvesenet trenger arbeidsro på stedet, og vi ber derfor om at folk ikke trekker dit, men heller beveger seg vekk fra der det brenner, legger han til.

Ved 16-tiden gikk trikken igjen som normalt forbi stedet, og ytterligere en time senere jobbet brannvesenet med etterslukking. Politiet opplyste da at de evakuerte beboerne ikke kunne flytte tilbake søndag kveld, men at de ville få mulighet til å hente nødvendige eiendeler.

Det er ikke meldt om personskader etter brannen.