Asplan Viak med på europeisk designpris

2. april i år deles ut prisen Green Building Integrert Design i Frankfurt. Norske Asplan Viak er en av aktørene i den europeiske kåringen.

Den nyinnstiftede prisen Green Building Integrert Design (GB ID) har som formål å synliggjøre metoden Integrert Design, og henvender seg til alle offentlige og private byggherrer som har nybygg- eller rehabiliteringsprosjekter. Prisen har som hensikt å fremheve fordelene med å velge integrert design som metode for å nå ambisiøse miljømål for bygg med tilhørende reduserte livsløpskostnader.

Det skriver Asplan Viak den norske pressemeldingen for prisen.

EU-pris

Den første prisseremonien vil bli holdt den 2. april 2014 på IEECB messen i Frankfurt i Tyskland, som er en del av Light+Building messen. Den neste GB ID prisutdelingen vil foregå ved NextBuilding messen i Milan i Italia. Årlig frist for innsending av forslag er satt til 1.mars hvert år. En internasjonal jury vil evaluere byggene og materialet som blir meldt inn.

Bak prisen står EU, via prosjektet MaTrID (Market Transformation Towards Nearly Zero Energy Buildings Through Widespread Use of Integrated Energy Design)

Vil ha endring

Prisen GreenBuilding Integrert Design er en pris innenfor programmet GreenBuilding og det europeiske prosjektet MaTrID som er finansiert av programmet Intelligent Energy for Europe (IEE). Målet til prosjektet MaTrID er, ifølge pressemeldingen, en endring av markedet mot lavenergibygg gjennom utbredt bruk av integrert energi design. Å være GreenBuilding partner er en forutsetning for deltagelse i GB ID prisutdelingen

Utlysningen er åpen frem til 1.mars 2014.