Statoil med milliardkutt i investeringene

Samtidig som Statoil offentliggjorde sine resultater for fjorårets siste kvartal, offentliggjorde selskapet at det vil kutte om lag 30 milliarder kroner i investeringene de neste to årene.

Selskapets driftsinntekter var i fjerde kvartal i fjor på 158,4 milliarder kroner, mot 160,1 milliarder i samme kvartal i 2012. Driftsresultatet var på 43,9 milliarder kroner, mot 45,8 milliarder året før.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 39,8 milliarder kroner, et tall som var 6,1 milliarder lavere enn tilsvarende periode i 2012.

Før fredagens presentasjon i London uttaler Statoil at de kommer til å investere 20 milliarder dollar i gjennomsnitt per år fram til 2016, som er et reduksjon på 8 prosent fra tidligere anslag.

– Bransjen står overfor krevende utfordringer, og vi er godt rustet for å møte disse. Strategien vår for verdiskapning og vekst ligger fast, men vi gjør noen viktige endringer. Strengere prioritering mellom prosjekter og et omfattende effektiviseringsprogram vil forbedre vår kontantstrøm og lønnsomhet. Vår sterke balanse muliggjør prioritering av utbytte til aksjonærene og tilbakekjøp av aksjer, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.