Pernille Dammann (t.v.) og Emilie Lamer Schjetlein. (Foto: Statsbygg)

Fikk Statsbyggs studentpris for "The City Inside Out"

Statsbyggs studentpris for fremragende arkitektur ved AHO gikk til Pernille Dammann og Emilie Lamer Schjetlein for prosjektet “The City Inside Out”, som baserer seg på Nasjonalgalleriet i Oslo.

Juryen mener oppgaven bør vekke stor faglig interesse som et debattinnlegg som belyser prinsipielt interessante spørsmål og muligheter i balansen mellom vern og endring.

Statsbygg skriver på sine nettsider at vinnerprosjektet tar utgangspunkt i flyttingen av museer og bibliotek i Oslo, og problemene med å finne nye bruksområder for historiske kulturbygg.

Studentene har valgt en holdning til bygningen hvor de stiller spørsmål til Riksantikvarens syn på hva fredning skal innebære, og legger hovedvekten på å skape en ny og meningsfylt bruk av bygningen.

Formålet med Statsbyggs studentpris er å stimulere til eksperimentelle og nyskapende studier av arkitektur blant fremtidige generasjoner av arkitekter.

Statsbygg deler ut studentpriser ved følgende seks institusjoner; Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Bergen arkitektskole, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Kunsthøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.