Mellom 10 og 15 medarbeidere i Bergen Bydrift er i sving på prosjektet Løvstien. Den nye turveien skal stå klar våren 2015. (Foto: Bergen Bydrift)

Bygger ny turvei i Bergen

Bergen Bydrift er i full gang med Løvstien i Bergen. Turveiprosjektet har en prislapp på nær 33 millioner kroner.

Der det for kort tid siden bare var kratt og noe som kunne minne om en gammel traktorvei, er det åpnet opp med en bred turvei og granskogen skal etterhvert hogges ned, slik at området blir åpnet opp og gjort enda mer tilgjengelig.

- Folk som bor i området kommer daglig med positive kommentarer. De synes det er flott at det legges en turvei over en så lang strekning. Tenk når dette i tillegg blir lyssatt. Da kan man bruke veien hele døgnet, sier prosjektleder Dan Viggo Haraldsen i en pressemelding. 

Ved inngangen til Løvstakken i Bergen - der løpet Løvstakken Opp starter - er det anlagt en ny turvei som skal legges i retning Krambua.

Prosjektet i regi av Grønn Etat i Bergen kommune har en kostnadsramme på nær 33 millioner kroner. Løvstien skal etter planen stå ferdig våren 2015.

Arbeidet som nå pågår er etappe 2 og 3 i prosjektet. Det innebærer en turvei på 2,6 kilometer.

Fra Øvre Riplegården er det nå lagt rundt 700 meter ny turvei nordover som etterhvert skal koples sammen med turveien som anlegges fra Skillingsbollen. Turveien skal også knyttes sammen med rekreasjonsområder og aktivitetsplasser og vil gjøre området utevennlig hele året.

- Nå er det høy aktivitet i prosjektet, og vi holder den fremdriften vi skal. Det er kjekt å jobbe med slike prosjekter som hele byen kan dra nytte av, sier Haraldsen.