- Ventilasjonsanlegg som ikke vedlikeholdes utgjør en helserisiko for mange mennesker, sier styreleder Kennet Nilsen i KTV Group.

Krever sertifisering av ventilasjon

I et brev til Arbeidstilsynet ber KTV Group om at det innføres sertifisering/merking etter kontroll og vedlikehold av ventilasjonsanlegg. 

I Bergen er det avdekket svært dårlig inneklima ved flere skoler på grunn av ventilasjonsanlegg som har manglet vedlikehold gjennom mange år. I tillegg opplever KTV Group at det samme skjer i andre bygninger selskapet inspiserer.

- Ventilasjonsanlegg som ikke vedlikeholdes utgjør en helserisiko for mange mennesker. Vi har satt dette på agendaen til Arbeidstilsynet i forhold til å gjennomføre tiltak. Arbeidstilsynet har for øvrig selv avdekket mangelfull oppfølging av ventilasjonsanlegg og også truet med eller stengt skoler som hadde direkte skadelig inneklima i Bergen. Med synlig merking ved inngangen vil publikum og ansatte enkelt kunne se når ventilasjonsanlegget sist var kontrollert, sier styreleder Kennet Nilsen i KTV Group. Han vil ha merkingen som en nasjonal standard.

- Ventilasjon er kompliserte saker. Man verken hører eller ser forurenset luft, sier Nilsen.