Tunelldriverne, sammen med driftsleder Slobodan Martinovic til venstre og anleggsleder Carsten Rosskamp foran, hedres.(Foto: Statens vegvesen)

Gjennomslag i Vågstrandstunnelen

Torsdag var det tid for feiring i Vågstrandstunnelen i Rauma. Den siste av i alt 754 salver ble skutt og det er nå fri passasje mellom Våge og Stolsneset.

Raumaordfører Lars Olav Hustad telte ned den siste salven i Vågstrandstunnelen som gikk av kl. 14.10 torsdag 30. januar. Etterpå ble det markering med den tradisjonelle konjakkskålen på røysa. Kaffe og kake måtte også til. Selv om det fortsatt gjenstår litt sprengningsarbeid i fjellskjæringen frem mot Måndalstunnelen går naboene nå stillere tider i møte.

I tunnelen blir det likevel et svært høyt aktivitetsnivå fremover.

- Vi går inn i en spennende tid av prosjektet der flere aktiviteter skal pågå parallelt. Det stiller store krav til oppfølging av sikkerhet og kvalitet, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth til vegvesen.no.

Etter gjennomslaget gjenstår blant annet arbeidet med å bygge veg ved Stolsneset og på Våge i tillegg til vegen gjennom tunnelen. Vann- og frostsikring, drenering, portaler, montering av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal også på plass før den planlagte åpningen før jul i år.