Dan Viggo Haraldsen

Fra dårlige brønner til friskt vann

Bergen Bydrift As har fått i oppdrag å legge vannledninger til rundt 80 beboere ytterst i Fleslandsveien. Prosjektet starter i mars/april og avsluttes i desember, og har en kostnadsramme på cirka 10 millioner kroner.

- De som bor i området er svært misfonøyde med vannkvaliteten fra brønnene, sier prosjektsjef Dan Viggo Haraldsen i Bergen Bydrift. Det skal legges en vannledning på ca 800 meter i tillegg til private stikkledninger. Han sier dette er et område hvor de fleste beboerne ikke er koplet til det offentlige ledningsnettet, men har egne brønner. Bydrift skal kople en rørledning til en eksisterende vannledning som krysser rullebanen på Bergen Lufthavn.

Overingeniør i Vann- og avløpsetaten, Arild Halleland, ser frem til at prosjektet starter. Han sier at prosjektet er svært etterlengtet blant beboerne i området og at de ser frem til å kunne knytte seg til offentlig vannforsyning.

- Problemet i dette området er at private brønner er forurenset av utette avløpssystem slik at kloakken renner ned i brønnene. Tiltaket har ingenting å gjøre med kjemikalieforurensing fra aktivitet på flyplassen. Vi ser frem til at disse beboerne får frisk vann i kranene sine, sier Halleland.