31 vil bli prekvalifisert til Livsvitenskapsbygget

31. januar var fristen for å søke om prekvalifisering for den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for det nye, store Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo. 

Hele 31 tverrfaglige prosjekteringsgrupper søkte om prekvalifisering.

- Det store antallet søkere viser med at dette er et prosjekt som mange i bransjen ønsker å konkurrere om, heter det i en melding fra Statsbygg. På listen over grupperinger som har søkt om prekvalifisering er det også en stor andel utenlandske aktører. Blant de kvalifiserte søkerne vil det bli valgt ut minimum seks og maksimum ti deltakere som inviteres til å delta i plan- og designkonkurransen. Denne utvelgelsen vil skje i løpet av februar og selve plan- og designkonkurransen starter allerede i mars 2014. Her vil hver av gruppene bli honorert med NOK 600.000 eks. mva. for sitt arbeid.

Prosjektets størrelse og karakter - særlig knyttet til miljøløsninger, arealeffektivitet og funksjonelle løsninger – har vært sentralt ved valg av konkurranseform. Gjennom plan- og designkonkurransen forventer Statsbygg å få belyst oppgaven i en større bredde og dermed fremskaffe et best mulig grunnlag forprosjekteringen av dette det store og viktige bygget.

Statsbygg har fått i oppdrag av Kunnskapsdepartementet å starte arbeidet med et skisseprosjekt for nytt forsknings- og undervisningsbygg for livsvitenskap, kjemi og farmasi ved Universitetet i Oslo. Livsvitenskapsbygget skal ligge i Gaustadbekkdalen, rett sør for Store Ringvei i Oslo.

Livsvitenskapsbygget har en øvre arealramme på enorme 66.700 kvadratmeter brutto, og det vil gjøre det til ett av Statsbyggs aller største prosjekter. Livsvitenskapsbygget er planlagt å være en daglig arbeidsplass for om lag 1.000 ansatte og 1.600 studenter.