Lavere konkurstall

Konkurstallene for årets første måned gikk litt ned, sammenliknet med januar i fjor.

Januartallene fra Konkursregisteret viser at antallet konkurser og tvangsavviklinger gikk ned med 2,8 prosent, sammenliknet med januar i fjor. I årets første måned var det 454 konkurser og tvangsavviklinger i landet som helhet, mens det tilsvarende antallet for januar 2013 var 467.

Selv om det til sammen var en nedgang i antall konkurser og tvangsavviklinger, var det i januar flere konkurser enn i januar 2013. En nedgang i antall tvangsoppløsninger gjør at det samlede januartallet ble lavere enn i fjor.

Fylkesvis er det store variasjoner. Sogn og Fjordane hadde en nedgang på 66,7 prosent i antallet konkurser og tvangsavviklinger. Buskerud hadde en nedgang på 46,2 prosent. I Vest-Agder var nedgangen 42,1 prosent, i Østfold 40,7 prosent.

Selv om hovedtendensen er at konkurstallene har sunket litt i januar, har flere fylker fått registrert en økning. I Hedmark økte antallet konkurser og tvangsavviklinger med 100,0 prosent, i Nord-Trøndelag var det en økning på 90,0 prosent, Troms hadde en økning på 85,7 prosent.

For enkelte fylker dreier seg om svært lave antall konkurser og tvangsavviklinger, slik at små endringer i antallet kan gi store prosentvise utslag.

Konkurstall fordelt på næring

Konkurstall fordelt på fylker