Ketil Solvik-Olsen vil stoppe oppgraderingen av tunneler som snart skal stenges. Foto: Madeleine Bergheim

Solvik-Olsen vil stoppe «bortkastet» tunneloppgradering

En rekke tunneler som etter planen snart skal legges ned, skal først oppgraderes, heter det i NTP. Samferdselsministeren vil stoppe oppgraderingen.

– Dette har jeg blitt mest forbauset over som statsråd, skal Ketil Solvik-Olsen (Frp) ha sagt under et NAF-møte på Grand Hotell i Oslo tirsdag 28. januar.

Det skriver Aftenposten på sine nettsider.

– I budsjettdiskusjoner for 2014 ble jeg oppmerksom på at det er gjort arbeid i flere tunneler de siste årene, og at det er planlagt mer i de samme tunnelene. Samtidig som det i Nasjonal transportplan (NTP) fremgår at det er planlagt ny traseer på strekningene, uten bruk av tunnelene, utdyper han overfor Aftenposten.

Fra sør til nord

Samferdselsministeren forteller at denne problemstillingen gjelder for flere tunneler i Norge.

– Blant annet Strynefjell-tunnelene. Der heter det i NTP at de skal oppgraderes i perioden 2014–2018. Mens en ny trasé skal påbegynnes fra 2018 og utover. For meg fremstår det litt meningsløst først å oppgradere tunnelene, og så ta dem ut av bruk. Ja, de er for smale i dag. Men vi må heller komme i gang med ny trasé enn å oppgradere dagens i høyden og bredden, hvis de likevel skal byttes ut.

Solvik-Olsen trekker også frem E16 mellom Arna og Voss, samt E6 i Nordland.

Skal stoppes

Han bekrefter overfor Aftenposten at han akter å stoppe oppgraderingsarbeidet av tunneler som snart skal stenges.

– Jeg har bedt veifolkene i departementet om å vurdere hvor mange steder dette problemet finnes. Vi skal ikke bruke penger på vedlikehold som er bortkastet. Men hvis tunneler er i ferd med å falle ned, må det selvsagt gjøres noe med det.

Les hele artikkelen her.