Daglig leder Geir Høybråten (f.v.), styreleder Lars Kristoffer Loe og prosjekt- og konstruksjonsansvarlig Frank Hvidsten mottok prisen på vegne av Loe Betongelmenter. (Foto: Arve Brekkhus)

Loe Betongelementer Årets Betongelementfabrikk

Loe Betongelementer AS ble torsdag kveld kårets til Årets Betongelementfabrikk 2013 blant Betongelementforeningens medlemmer.

Æresbevisningen Årets Betongelementfabrikk har blitt tildelt en av BEFs tilsluttede fabrikker siden 1994, i år tildeles den for 21. gang.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: ”For året 2013 ønsker juryen å fremheve en bedrift som har styrket sin posisjon og merkevare de senere årene. Juryen vil altså finne en bedrift som her vist stor evne til tilpasning til de skiftende rammevilkårene de siste årene, og som i tillegg har klart å utnytte de sterke konjunkturene i næringen på en positiv måte.”

Det var flere virksomheter som passet godt til disse kriteriene, ettersom det er mange betongelementprodusentene har stor evne til å tilpasse seg skiftene rammevilkår, vekst og fall i etterspørselen, krav til innovasjon og utvikling og til en stadig mer skjerpet konkurranse over miljøparameterne.

Loe Betongelementer har klart seg godt gjennom de siste årene, selv under den verste finanskrisen leverte de gode resultater. Dette vitner om stor tilpasningsdyktighet, og at man bevarer fremtidstroen og evnen til å håndtere en utfordrende markedssituasjon på en måte som har styrket bedriften og konsernet. I 2013 signerte bedriften blant annet det som trolig er tidenes største betongelementkontrakt i Norge, rekordkontrakten gjelder levering av betongelementer til kjempebygget som HENT setter opp på Fornebu for Fornebuporten. I tillegg til at konsernet har bygget Europas mest moderne rørfabrikk har de varslet at de vil føre opp Europas mest moderne hulldekkefabrikk. Går alt etter planen skal den nye fabrikken stå produksjonsklar om rundt fem år. Fullt utbygd vil denne fabrikken ha en kapasitet på 600.000 kvadratmeter hulldekker i året.

Juryen har bestått av Arve Brekkhus, Byggeindustrien (juryleder), Svein Eriksson Norcem) og John-Erik Reiersen (betongelementforeningen).