Søker innovative byggaktører

Innovasjon Norge ønsker å komme i kontakt med l everandører av produkter, systemer, løsninger eller tjenester innen bygg og anlegg til programmet FRAM Innovasjon Bygg.

Svak grad av innovasjon i bygg og anlegg og et økt fokus på godt inneklima og bedre komfort betyr at det er et interessant markedspotensial for bedrifter med gode løsninger på disse utfordringene.

FRAM Innovasjon Bygg

Innovasjon Norge vil få frem at innovasjon skal være sentralt for framtidsrettete bedrifter. Programmet tar utgangspunkt i erfaring fra og forsking på bedrifter som har lykkes best med nyskaping over tid, både i Norge og internasjonalt.

Segel AS, som er prosjektleder for programmet er partner i flere internasjonale prosjekt med tema energieffektive bygg. Kunnskapen fra disse prosjektene kombinert med FRAM Innovasjon modellen vil tilføre bedriftene:

• Kunnskap om grunnleggende forutsetninger for å lykkes med innovasjon over tid.

• Forståelse for behovsdrevne kontra idédrevne innovasjonsprosesser.

• Konkret hjelp fra erfarne rådgivere til arbeidet internt i egen bedrift.

• Fellessamlinger med inntil ti bedrifter for faglig påfyll og erfaringsutveksling.

Programstruktur

Det vil bli gjennomført fem to-dagers samlinger, den en lagt opp som studietur. Programmet går over cirka et år der deltakende bedrifter får innsikt i prinsipp og verktøy de kan bruke i sine egne utviklingsprosesser.

Samlingene følger en naturlig progresjon for innovasjonsprosjektet, kombinert med inntil 70 timer individuell rådgivning mellom samlingene.

Hver bedrift betaler en egenandel på 20.000 kroner eks mva, samt utgifter til reise og opphold.