Illustrasjonsfoto

Arbeidsledigheten uendret, men flere sysselsatte

Arbeidsledigheten var i november på 3,5 prosent, noe som var uendret i forhold til august. Samtidig steg antall sysselsatte med 6.000 personer i samme periode.

Sesongjusterte tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viser at arbeidsledigheten har vært stabil innenfor feilmarginen i hele 2013, etter en økning i slutten av 2012, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene viser også at yrkesaktiviteten blant menn gikk ned fra 4. kvartal 2012 til 4. kvartal 2013. I samme periode gikk den imidlertid noe opp blant kvinner, slik at yrkesdeltakelsen totalt sett forble omtrent uendret.

Yrkesdeltakelsen, eller arbeidsstyrken, i prosent av befolkningen mellom 15 og 74 år, var i siste kvartal i fjor på 70,9 prosent, en nedgang på 0,1 prosentpoeng fra året før.

Sysselsettingen økte fra 4. kvartal 2012 til samme kvartal i fjor med 30.000 personer. Økningen skjedde både blant kvinner og menn, og hovedsakelig i form av mer heltidsarbeid. I siste kvartal var økningen på 6.000 personer.

Tallene for november er et gjennomsnitt for månedene oktober, november og desember, mens tilsvarende tall for august er et gjennomsnitt for juli, august og september.