Illustrasjonsfoto

Tunnelgjennomslag i Vågstrandstunnelen

Torsdag 30. januar skyter Bilfinger M3 den siste salven i Vågstrandstunnelen.

Dermed sprenges de siste meterne av den 3665 meter lange Vågstrandstunnelen i Rauma slik at det endelig blir åpen passasje mellom Våge og Stolsneset. Raumaordfører Lars Olav Hustad er invitert til å telle ned den siste av i alt 754 salver. Da har tunneldrivingen pågått i nesten 12 måneder og ca. 270.000 kubikkmeter fast fjell er hentet ut.

- Gjennomslaget er alltid en spesiell milepæl i arbeidet med å bygge en tunnel. Det markerer overgangen fra en type arbeid til en annen. Nå drar tunneldriverne videre til andre prosjekt og arbeidet med å bygge veg og sikre og klargjøre tunnelen for trafikk tar til, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth i Statens vegvesen.

Det vil fortsatt foregå sprengningsarbeider i fjellskjæringen fram mot Måndalstunnelen for å lage plass til ei brei grøft som skal kunne fange opp isnedfall fra skjæringen.

Etter gjennomslaget gjenstår blant annet arbeidet med å bygge veg ved Stolsneset og på Våge i tillegg til vegen gjennom tunnelen. Vann- og frostsikring, drenering, portaler, montering av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal også på plass før den planlagte åpningen før jul i år