Carl Ronny Olsen (t.h.) og Tom Erik Opsahl Hansen har stor tro på at Polarflex vil slå an i Norge. De er nå klare til å møte markedet.

Satser stort på frostsikre vann- og avløpsslanger

Romerike-selskapet Dia Proff Norge AS legger ned store ressurser i å forberede markedet på deres nye frostsikre vann og avløpsslanger.

– Vi satser nå 110 prosent på dette konseptet, og har stor tro på at slangene vil bli å se på en rekke bygg- og anleggsplasser i Norge, sier daglig leder Carl Ronny Olsen i Dia Proff.

Produktet som har fått navnet Polarflex er enkelt fortalt en armert vannslange med innebygd varmekabel (220V) og termostat.

– Slangen er produsert i armert PVC og har nikkelbelagte ¾-tommers koblinger i hver ende. De er trykktestet under 10 bar trykk og er testet frostfri helt ned til minus 41 grader, så de skal fungere selv under helt ekstreme situasjoner, legger Olsen til. Vannslangene kan seriekobles for lange strekk, legges i og på bakken eller legges i rør i grunnen. De vil selv slå seg på ved syv grader, og av ved 13 grader. Han forteller at om strømmen eventuelt skulle gå der slangene brukes, så tåler slangen også å fryse. Ved neste besøk slår man på sikringen igjen som normalt og man vil ha rennende vann i løpet av 20-30 minutter. Slangene er godkjent til å distribuere drikkevann.

– Vi har så stor på dette produktet, at det skal skilles ut som et eget selskap, Polarflex Norge AS. Jeg har brukt store deler av det siste året på å bygge opp løsningen på en god måte, og gjøre klart en solid grunnstamme til å kunne bygge opp satsingen, sier han. Importøren har også ansatt Tom Erik Opsahl Hansen, som kommer fra VVS-bransjen, til kun å jobbe med Polarflex.

Amerikansk

Polarflex er et amerikansk produkt.

– Gründeren drev en hesteranch, og trengte vann ut til hestene sine. Dermed ble ideen født. De startet å produsere i USA i 2009, og utviklet først tynne slanger, og selskapet har senere utvidet rangen til å omfatte elleve ulike slanger, og en løsning med 12-volt er også på vei. I 2010 etablerte de et europakontor i Nederland.

Slik ser det ut når slangen legges i et snødekt område. Foto: Privat

– Jeg jobbet hardt for å sikre meg rettighetene for Norge. Vi ble først kjent med produktet via en av våre kunder som hadde benyttet løsningen, og mente dette var noe vi burde satse på. Jeg kjøpte noen slanger av den daværende norske importøren, og de gikk unna med en gang. Jeg kjøpte deretter hundre slager, og de gikk unna like raskt. Jeg så det store potensialet og overtalte produsenten til å gi meg importlisensen for Norge, med garantier om en tung satsing, legger Olsen til. I avtalen har han også sikret seg rettighetene til hele Norden samt Russland.

– Det store potensialet til Polarflex ligger i disse områdene, samt selvsagt

i USA, Canada, Kina og Sør-Korea. Med rettighetene vi nå har sikret oss, samt basisen vi de siste månedene har lagt for Norge, ser dette lovende ut. Vi vil først bygge oss opp i Norge, før

vi ser til Sverige og videre i Norden og Russland, sier en optimistisk Olsen.

– Stort marked

Mye av arbeidet i forberedelsene har gått i å definere markedsmulighetene.

– Vi ser store muligheter i bygg og anlegg, og definerer dette som et hovedsatsingsområde. Det kan brukes i ulke håndverksjobber, som innen muring, betongarbeid og så videre. Men de kan også brukes til midlertidige bygg, som brakkerigger og mannskapsvogner. De kan også brukes innen ulike deler av anleggsnæringen samt selvsagt innen VVS-bransjen. Det er store muligheter – bare fantasien setter grenser, mener Opsahl Hansen.

I løpet av året vil de introdusere slanger for 12 volt til for eksempel hyttemarkedet som bare har solseleanlegg eller til bruk i båter og caravanbransjen.

– På slutten av 2014 kommer også slanger som er godkjent for Oljeindustrien, legger Olsen til. Olsen har også brukt de siste månedene til få på plass samarbeidspartnere og forhandlere.

– Blant annet har vi få på plass en tung avtale med Brødrene Dahl, som har vært viktig for oss. Videre er vi inne med en avtale med Ahlsell. Nordiske distribusjonskanaler som blant annet med Grene AS i Danmark, som vil distribuere dette her til hele Norden inklusiv sine avdelinger i Russland, er også på plass. Vi er godt i gang med samtaler med alle de store rørgrossistene i både Sverige og Finland, og vi gikk nylig også inn på en avtale med hele Felleskjøpet i Norge, samt at vi er i samtaler med forsikringsbransjen, sier Olsen.

Han peker på at jobben nå ligger i å gjøre produktet kjent, og bygge videre med et forhandlernett.

– Nå er vinteren virkelig kommet, og vi merker allerede en økende interesse rundt slangene. Vi merker større etterspørsel fra utleiemarkedet og løsningen vil bli presentert på utleiekonferansen i januar. Det ser lovende ut, sier Olsen.