Illustrasjon: Planforum arkitekter. 

Betonmast bygger Oslo-skole for 252 millioner

Betonmast Oslo og Undervisningsbygg inngår storkontrakt om bygging av skole på Lillohøyden i Nydalen. Totalentreprisen har en verdi på 252 millioner kroner.

Ole-Bjørn Bakke, daglig leder i Betonmast Oslo, og Rigmor Helene Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg. (Foto: Undervisningsbygg)

Kontrakten ble undertegnet tirsdag 28. januar.

Barneskolen får kapasitet til 840 elever med et totalareal på nesten 10.000 kvadratmeter. Skolen, som altså er et nybygg, vil være ferdigstilt til skolestart 2016 med byggestart våren 2014.

- Dette er et spennende prosjekt der et flott og funksjonelt skolebygg skal føres opp. Bygget reises etter passivhusstandard over tre etasjer – med en teglfasade med større innslag av glass på bakkenivå. Jeg er fornøyd med at vi nå har en solid entreprenør på plass som er klar for oppdraget, forteller prosjektleder Roar Pedersen i en pressemelding.

- Dette prosjektet føyer seg inn i en lang rekke vellykkede skoleprosjekter i Betonmast, sier Ole-Bjørn Bakke, daglig leder i Betonmast Oslo.

- Vi gleder oss til å ta fatt på byggingen sammen med Undervisningsbygg, fortsetter han.

Barneskolen vil ha egne arealer for kunst og håndverk, dans og musikk samt en egen gymsal med garderober. Det vil også bli utarbeidet et flott uteområde for de fremtidige elevene.