<p>Flere hus Flatanger kommune har gått tapt i lyngbrannen som har rast i området tirsdag. Foto: Redningsskøyta Harald V / NTB scanpix</p>Flere hus i Hasvåg i Flatanger kommune har gått tapt i lyngbrannen som har rast i området tirsdag. Foto: Redningsskøyta Harald V / NTB scanpixFlere hus i Hasvåg i Flatanger kommune har gått tapt i lyngbrannen som har rast i området tirsdag. Foto: Redningsskøyta Harald V / NTB scanpixLyngbrannen i Flatanger er ute av kontroll og store deler av bebyggelsen i området skal være umulig å redde. Foto: Redningsskøyta Harald V / NTB ScanpixLyngbrannen i Flatanger er ute av kontroll og store deler av bebyggelsen i området skal være umulig å redde. Foto: Redningsskøyta Harald V / NTB scanpixLyngbrannen i Flatanger er ute av kontroll og store deler av bebyggelsen i området skal være umulig å redde. Foto: Redningsskøyta Harald V / NTB scanpixFlatanger 20140128. En lyngbrann i Flatanger i Nord-Trøndelag er ute av kontroll. Mellom 80 og 100 bygninger skal stå i fare for å bli tatt av flammene. Foto: Ove Magne Ribsskog/Flatangernytt / NTB scanpix

Strøm- og telefonnettet ute av drift i Flatanger

Skadeomfanget på bygningsmassen i Flatanger er svært omfattende, og store deler av det 15 kvadratkilometer store området er utbrent. Strøm- og telefonnettet er ute av drift.

Det opplyser Flatanger kommune på sine hjemmesider.

– Brannen oppsto i området Uran. Sannsynlig brannårsak er gnister fra ledningsnettet, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Det er 33 fastboende personer i rundt 20 boenheter i brannområdet, som ligger på Sørneshalvøya, sørvest i Flatanger kommune.

I tillegg er det 77 hytter og fritidsboliger. Det er også flere reiselivsanlegg, småbåthavn og kaianlegg i området.

Alle fastboende er evakuert og i sikkerhet, melder kommunen.