Lyngbrannen i Flatanger er ute av kontroll og store deler av bebyggelsen i området skal være umulig å redde. Foto: Redningsskøyta Harald V / NTB scanpix

– Vi er prisgitt naturkreftene

Øyvind Mårvik måtte mandag kveld pakke det viktigste han eide og evakuere huset sitt på Hasvåg i Flatanger. Tirsdag formiddag står grenda i brann.

Lyngbrannen i Flatanger ble varslet klokken 22.30 mandag kveld. Da brant det i Uran-området. To timer senere ble rundt 20 beboere i Hasvåg lengst nord og Småværet lengst vest evakuert. Blant dem var tidligere ordfører i Flatanger kommune, Øyvind Mårvik, som måtte evakuere hjemmet sitt sammen med kona. De har hus ytterst på Hasvåg.

– Vi dro ut for å se om det var noe brann. Da traff vi brannsjefen i kommunen, som fortalte at vi måtte dra hjem, hente det nødvendigste og dra til leirskolen på Drageid sier Mårvik til NTB.

Han forteller at de så brannen mot himmelen da de kjørte langs veien mot leirskolen.

Beboere i nærheten av der brannen startet har ifølge Mårvik fortalt at opptakten til brannen var at det skal ha oppstått gnister i en høyspentledning som hadde falt sammen, og at gnistene deretter antente det tørre gresset.

Mårvik ble først evakuert sammen med rundt 20 andre personer til Drageid leirskole, men har nå søkt ly i sønnens hus i Trefjorden.

Tirsdag formiddag melder flere medier at Hasvåg står i full fyr.

– Når det brenner og blåser sånn, er det ikke noe man kan gjøre. Da er man prisgitt naturkreftene, sier Mårvik.