Grødaland biogassanlegg. (Illustrasjon: IVAR)

Implenia skal bygge biogassanlegg

Implenia har signert kontrakten for Grødaland biogassanlegg. Kontrakten er på 46 millioner kroner.

Implenia skal utføre de byggtekniske arbeidene på IVARs biogassanlegg i Sør-Rogaland. IVAR er et interkommunalt vann-, avløps-, gjenvinnings- og renovasjonsselskap for 12 kommuner i Sør-Rogaland. 

Dette er Implenias første prosjekt innen resirkulering av avfall og biogass og er ifølge en pressemelding et resultat av Implenias satsing i vest.

- Økt kompetansebredde og nye tjenester er viktige steg på veien mot selskapets ambisjon om å være en ledende entreprenør innen kompleks infrastruktur, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Grødaland biogassanlegg skal behandle ulike slamfraksjoner, biosubstrater fra husholdningsavfall og annet organisk avfall. Entreprisen omfatter bygging av prosessbygg, råtnetanker og diverse plater på mark og mindre bygg i betong og mur.

IVAR har i dag et avløpsrenseanlegg på Grødaland industriområde. I tilknytning til dette skal det etableres et biogassanlegg for behandling av slammet som dannes og fra IVARs øvrige avløpsrenseanlegg sør i regionen. I tillegg skal slam fra andre regioner og organisk avfall fra næringslivet kunne behandles i biogassanlegget.

Tilbudssummen er på 46 millioner kroner og arbeidene vil starte opp i månedsskiftet januar/februar i år, med planlagt ferdigstillelse i august 2015.

Implenia hadde laveste tilbud ved anbudsfrist 15. februar 2013, og ble innstilt til oppdraget 10. mai. Justeringer på konstruksjonen, samt avventende avklaringer i Rogaland fylkeskommune har bidratt til utsettelse av kontraktsignering og oppstart.