Oslo Høyre sier nei til rushtidsavgift

Oslo Høyre sier nei til å innføre rushtidsavgift i hovedstaden.

Et flertall i resolusjonskomiteen gikk inn for dette – inkludert gruppeleder i bystyret Øystein Sundelin – men forslaget ble avvist av representantskapet.

Blant øvrige saker som ble diskutert under årsmøtet i Oslo Høyre, var forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester. Byrådsleder Stian Berger Røsland og ordfører Fabian Stang har begge stilt spørsmål ved om det er klokt å oppheve dette forbudet når det først er innført.

– Oslo Høyre avventer evalueringen av sexkjøpsloven, men mener det må meget tungtveiende grunner til for å endre partiets programfestede standpunkt, heter det i vedtaket fra helgens representantskapsmøte.

Oslo Høyre besluttet ellers å gå inn for å søke Utdanningsdirektoratet om å få avvikle eksamen før russetiden som en prøveordning i Oslo-skolen i 2015. Økt aktivitet ved Aker sykehus, fri prisfastsettelse av bøker og fjerning aldersgrenser i arbeidslivet er andre eksempler på vedtak fra helgens årsmøte.

Stortingsrepresentant Nikolai Astrup ble gjenvalgt som leder av Oslo Høyre. Også nestleder Kristin Vinje fikk fornyet tillit.