Citroën med elektrisk Berlingo

Citroën lanserer nå varebilen Berlingo som el-bil.

Varebilen Citroën Berlingo har vært og er en av Citroëns store suksesser. Siden den nåværende versjonen ble lansert våren 2008, er den solgt i over 10.000 eksemplarer på det norske markedet. Nå utvides rangen ytterligere.

Ingen CO 2 -utslipp under kjøring, ingen utgifter til drivstoff, ingen bompengeavgifter, dette er noen av fordelene kunden får med varebilen Berlingo Electric. Batterikapasiteten er på 22,5 kWh, noe som gir en rekkevidde på opp til 170 km avhengig av værforhold, last og kjørestil. Bilen byr på to oppladningsmuligheter, enten standard på mellom 7 og 15 timer avhengig av strømstyrke, eller hurtiglading på 30 minutter som lader batteriene opp til 80 prosent.

Den todelte batteripakken er plassert under bunnen av varerommet, så gulvet forblir helt plant. I tillegg kan Berlingo Electric laste like mye som de øvrige utgavene av Berlingo varebil, det vil si opp til 3,3 m 3 (kort versjon( / 3,7 m 3 (lang versjon). Nyttelasten er på opptil 695 kg.

Citroën i Norge har over flere år med markedsført egne PROFF-versjoner av varebiler som inkluderer spesielt etterspurt utstyr blant kundene. Berlingo Electric PROFF-pakken inkluderer:

- LED lys foran, lakkerte sidelister

- Ryggesensor jack

- Komfortvegg med vindu

- 2 bakdører m/visker og varmetråder

- Høyre skyvedør, vindu i høyre/venstre side

- Hurtiglader (80 % på kun 30 min.) - 4 kollisjonsputer, fører/passasjer/sidekollisjonsputer

Bilen har standardutstyr som ESP, AC, varme i førersetet, elektrisk innfellbare sidespeil med varme og hastighetsbegrenser.

Citroën Norge vil lagerføre Berlingo Electric PROFF i Norge, så kunden kan få bil omgående.