– Vi vil gjøre grep i byggevarehusene vi overtar, sier Trond Rosfjord i Rosfjordgruppen.

Montér-kjeden styrker posisjonen i Vest-Agder

Rosfjordgruppen med tre Montér-byggevarehus, kjøper Montér Flekkefjord og Montér Kvinesdal fra Flekkefjord Byggevare AS.

Bedre logistikktilbud og service til Montér-kundene i Lister-regionen blir et resultat av oppkjøpet. Avtalen innebærer ytterligere styrking av det langsiktige samarbeidet mellom Rosfjordgruppen og Optimera, heter det i en pressemelding fra Optimera som eier Montér-konseptet.

Utfordrende ekspansjon

Rosfjordgruppen er en aktør innenfor trelast, byggevare og sagbruk med markedsområde hovedsakelig i Lyngdal, Farsund og Lista hvor de har byggevareutsalg som er Montér-profilert. Da Rosfjordgruppen ønsket å ekspandere videre innenfor byggevaresegmentet, tok den kontakt med sin partner gjennom mange år som er Optimera. Videre ekspansjon i Montér-kjeden var nemlig utfordrende fordi Rosfjordgruppens tre Montér-byggevarehus var rammet inn av Montér Lindesnes i øst og Montér Kvinesdal og Montér Flekkefjord i vest.

De to sistnevnte byggevarehusene tilhører Flekkefjord Byggevare, som eies av Holm Eiendom og Optimera med like store eierandeler. Sammen kom partene frem til en løsning hvor Rosfjordgruppen kjøpte seg inn og som gjør partnerskapet mellom Rosfjordgruppen og kjedeeieren Optimera enda sterkere, heter det videre i pressemeldingen.

Langsiktig partner

– Vi har inngått avtale med Rosfjordgruppen om salg av Montér Kvinesdal og Montér Flekkefjord. I og med at Rosfjordgruppen er en viktig og langsiktig partner for oss, innebærer overdragelsen en styrking av både tilbudet til kundene i Lister-regionen og av Montér som byggevarekjede, kommenterer adm. direktør Asbjørn Vennebo i Optimera.

Vokser 20 prosent

Med byggevarehusene Montér Lyngdal, Montér Farsund og Montér Vanse er Montér-virksomheten allerede betydelig i Rosfjordgruppen. Når Montér Kvinesdal går inn i gruppen fra 1. februar og Montér Flekkefjord fra 1. mars, vil Montér-delen av gruppens virksomhet vokse med ca. 20 prosent til 68 årsverk. Rosfjordgruppen vil etter overtakelsen ha en årlig omsetning på over 200 millioner kroner.

– Vår siste ekspansjon var et nytt stort bygg for Montér Vanse i 2011. Veiene i hele Lista-regionen blir bedre og bedre. Vi merker tilstrømning særlig vestfra til vårt hovedsenter i Lyngdal, hvor vi får mange gode ord for butikkutforming, vareutvalg og logistikk. Nå ekspanderer vi inn dette markedet. Samtidig vil vi gjøre grep i byggevarehusene vi overtar, og har som mål å tilby levering på byggeplass dagen etter bestilling, forteller daglig leder Trond Rosfjord.

Montér, Norges største byggevarekjede, er Optimeras kjedekonsept for gjør-det-selv-markedet, byggmestere og håndverkere. Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning.