Jiri Havran

- Oslo det beste stedet for unge arkitekter å få jobb

En rekke årsaker har gjort at Norge er rangert som det beste stedet på jorden. Og nå føyer arkitekturen seg pent inn i rekken av argumenter.

Det er budskapet fra den internasjonale tungvekteren Architizer.com, som mener at Oslo er det stedet å være for unge arkitekter fra hele verden akkurat nå.

Årsaken finner vi ikke bare i pengene vi har – men ved å se på hva vi faktisk bruker dem til. I artikkelen Oslos Great Heights listes det opp ni bygg som særlige grunner til at den norske hovedstaden er så attraktiv for dem som vil leve av å tegne hus. Der Snøhettas opera ikke overraskende krediteres for å starte trenden. Mens en rekke andre kontorer har tatt over stafettpinnen.

Særlig fremheves MAD arkitekter, som presenteres med to bygninger i artikkelen. Det ene er det slanke boligtårnet i Barcode-rekken. Det andre er Egmonts nye mediehus i Nydalen, en del av en større transformasjonsprosess der hele det gamle Spikerverket er bygget om til kontorer, bolig og parkområder. Begge byggene stod ferdig i løpet av fjoråret, og representerer en ny, mer internasjonalt utseende gren av norsk arkitektur.

Nettstedet siterer videre et ferskt BBC-intervju der Barcode-arkitekt Geir Haaversen uttaler at:

- For et par år siden hadde vi en flat by der det bare stakk opp et par kirkespir. Men vi har vært nødt til å tenke nytt. Ganske enkelt fordi det er så mange mennesker som kommer for å bo og jobbe i byen vår.