Jan Hoff og Geir Kjørum lover å jobbe hardt for å opprettholde posisjonen som Norges største boligutbygger. (Foto: Paal-André Schwital)

Blink Hus størst i Norge

– Vi er både stolte og ydmyke, sier kjededirektør Jan Hoff og markedssjef Geir Kjørum i Blink Hus. I et år med nedgangstider for boligbransjen generelt, har Blink Hus bygd flere boliger enn noen gang tidligere.

For første gang tar de ”seieren” fra Mesterhus, som har vært størst i 14 år.

– Dette er resultatet av et veldig godt lagarbeid. Styrken vår er at vi har utrolig dyktige håndverkere, et eget arkitektkontor og at vi følger med på trendene. Vi har jobbet med kompetanseheving i alle ledd i bedriften vår, sier leder av Blink Hus, Jan Hoff.

Kjerringa mot strømmen

Boligbransjen totalt hadde en tilbakegang på 6,1 prosent i 2013. Blink Hus har vært kjerringa mot strømmen i et turbulent år. De har hatt en økning av antall igangsatte boliger på hele 19 prosent. I 2012 bygde Blink Hus 1051 enheter, mens de økte til 1263 i fjor.

– Den viktigste årsaken til suksessen er at vi har en tydelig vekststrategi. Vi har fått flere nye medlemsbedrifter i 2013, blant annet har vi styrket oss betraktelig i Hedmark og Oppland. Vi har også fått flere Blink Hus-forhandlere i Vestfold, Trøndelag og Agder.

Samtidig har vi et veldig godt huskonsept, som gjør at flere velger å bygge med oss, sier Hoff.

Satset på smarte hus

Hoff og Kjørum trekker fram ”Bo Smart”- konseptet som en av suksessfaktorene i 2013. Dette er små og rimeligere boliger som er tilpasset førstegangsetablerere, enslige, skilte og mindre familier.

– Vi traff markedet med dette nye konseptet. I tillegg skiller vi oss fra andre boligleverandører ved at vi har et eget arkitektkontor. Her får kundene våre hjelp til å skreddersy hus for individuelle behov, i tett samarbeid med arkitektene våre. Husene spenner fra topp moderne funkisboliger til tradisjonell norsk arkitektur. Det er viktig for oss å følge med i tiden, sier de.

– Blink Hus en viktig fordel ved å være en del av Nordek AS, en kjede for egeneide trelast- og byggevareforretninger, samt hus- og hytteprodusenter. XL-BYGG er også med i denne kjeden. Nordek sikrer gode innkjøpsavtaler for Blink Hus, og dette kommer kundene til gode, sier Jan Hoff og Geir Kjørum.

– Utfordringene nå blir å holde på posisjonen som Norges største, vi vil ikke hvile på laurbærene og ser lyst på året som kommer. Så langt har vi et veldig godt salg i 2014, legger de til.

Også adm. dir. Rune Smestad i Nordek AS er godt fornøyd med utviklingen til Blink Hus.

– Vi har hatt en formidabel vekst på hele 20,2 prosent i forhold til 2012, noe som tilsvarer en økning på 212 boliger. Det er det vi meget godt fornøyde med, sier Smestad.

Han forteller at det var mange av medlemmene som gjorde det godt i fjor, noe som ga den store veksten.