Sprengningsarbeider

StedHell, Norge
ArrangørTekna
Fra03.03.2014
Til04.03.2014
TidspunktMandag kl 10.00 - onsdag kl 15.00

– sporing og sikkerhet

I 2014 avholder vi Teknisk sprengningskurs for 27. gang. Siden sist vi møttes i dette fora har vi fått en ny Nasjonal Transportplan som indikerer en høy aktivitet med investeringsramme på 508 milliarder de neste ti årene - bare det følger penger med planene. Vi har også fått ny regjering som blant sine åtte prosjekter har et med tittelen «Regjeringen vil bygge landet». Dette er et klart signal til oss som sammen med NTP gir tro på fremtiden.

Kurset inneholder en blanding av innlegg om teknikk, beskrivelse, teori og rammebetingelser for sprengningsbransjen. 4.april 2015 settes T&T ut i livet for sluttbrukere av sprengstoff gjennom EU direktiv 2008/43/EC og 2012/04/EU. Dette blir et hovedtema for kurset, hvor sprengstoffleverandørene får lov til å fortelle og vise oss løsningene for hvordan sporbarhet skal løses og settes i gang om litt over et år.

Rammebetingelsene for sprengningsbransjen er i stadig utvikling. Det kommer nye aktører - også utenlandske. Vi har et sterkt fokus på sikkerhet og sikring. Eksempel på nye regler er track & trace for sprengstoff brukere og nye regler for memu og tilvirkning av emulsjon som er under utarbeiding.

Vi som organiserer dette kurset er svært interessert i å tilpasse kurset til dere som deltar, og prøver så godt vi kan å justere kurset til den ris og ros dere gir oss etter foregående kurs. Etter kurset i fjor var det stor enighet om å fortsette å ha dette på lett tilgjengelige steder, det vil si i nærheten av en flyplass. Valget falt på Trøndelag både fordi det er et sprengningsmiljø som vi håper kommer på kurset, gode erfaringer med hotellet på Hell og kurs av denne type og håper kurset og stedet står til forventningene. I tillegg har vi Bergskolen på Stjørdal som vi ønsker å ha med på kurset. Ris fra i fjor var at det var mange innlegg for entreprenørene og lite for byggherrene, dette håper vi er litt mer balansert i 2014 kurset.

Kurset retter seg mot alle som er involvert i sprengningsarbeid på en eller annen måte. Det er også en viktig møteplass for bransjen vår og god anledning til å bli kjent med både kollegaer og konkurrenter. For å gi best mulig anledning til dette blir det tid til både mingling og også felles middag på kvelden.

Interesserte firmaer gis anledning til å delta på kurset med en posterutstilling. I år gis det spesiell fokus på T&T i denne. Utstillingen er lokalisert i eller i nær tilknytning til møtesalen. Den er ment å skulle gi interesserte firma mulighet til å presentere seg i form av bilder, brosjyremateriell og eventuelt med andre lettere utstillingselementer.

Program og påmelding