BAS Maskinutleie etablerer seg i Trondheim til sommeren.

BAS Maskinutleie etablerer seg i Trondheim

Selskapet har opplevd stor vekst de siste årene, og etablerer seg nå i Trondheim. Snart kan også Vestlandet stå for tur.

Administrerende direktør Jan Aasekjær i BAS Maskinutleie.

- Dette er en naturlig del av vår vekststrategi, og vi gleder oss til å tilby entreprenørmiljøet i regionen nytt utstyr av god kvalitet, utmerket service, og de eksisterende utleieselskapene real konkurranse, sier administrerende direktør Jan Aasekjær i en pressemelding.

BAS Maskinutleie etablerer sitt nye kontor i Trondheim til sommeren. De er en del av BackeGruppen AS, et konsern med selskaper innen entreprenør og eiendomsutvikling, i tillegg til BAS Maskinutleie. Konsernet er allerede etablert i Trøndelag ved Aasen Bygg, en velrennomert byggentreprenør som har hatt virksomhet i området siden 1952.

Fra 20 til 60

På få år har BAS Maskinutleie vokst fra 20 til 60 ansatte. Nå skal de vokse videre.

- Vi skal ansette avdelingsleder, driftsleder, mekaniker, og en lagermedarbeider til vår drift i Trondheim. Vi håper å vokse og utvide til ti ansatte på dette kontoret i løpet av kort tid.

BAS Maskinutleie har stor tro på næringens vekst i Norge, og ser også mot andre store byer.

- Neste steg for selskapet blir å etablere seg på Vestlandet. De store byene der har også stort potensiale, sier Aasekjær.

- Mer enn engangssalg

Selskapet satser primært mot små og mellomstore entreprenører. Trondheimskontoret vil levere tjenester til Stor-Trondheim og Stjørdal og omegn.

I senere tid er maskinparken blitt oppdatert, og de ankommer byen med ny giv og masse nytt utstyr.

- Vi har mye å tilby bedrifter og privatkunder i regionen. Vi er opptatt av å følge opp kunden, og ser samarbeidet som en prosess heller enn en et engangssalg. Det tror jeg kundene våre nyter godt av, sier Aasekjær.

Stort vekstpotensial

I Norge er utleie av utstyr til entreprenører en ung bransje. Ifølge BAS Maskinutleie er kun 20-30 prosent av utstyr som blir brukt på byggeplasser er innleid. Resten eier entreprenørene selv.

- Ved å leie i stedet for å eie får selskapene stor gevinst i form av redusert risiko. Dette har ført til at hele 80 % av maskinbruk i Storbritannia kommer fra utleie. Vi ser den samme tendensen i Norge i etterkant av den finansielle krisen. Slik kan entreprenørene sikre seg mot usikkerheten i markedet, og unngå store tap dersom arbeid uteblir en periode, forteller Aasekjær.