Betongelementbransjens bas-skole i gang

20 produksjonsformenn og baser møtte til første kurssamling på Betongelementforeningens bas-skole onsdag.

Lederprogrammet går over fire samlinger kombinert med nettbasert undervisning.

Programmet er utviklet av VINN Narvik på oppdrag fra Betongelementforeningen. VINN har lang erfaring med ledertrening, blant annet for NESO og MEF.

- Målet med bas-skolen er å gjøre mellomledere i betongelementfabrikken tryggere i sitt lederskap, samtidig å bli bedre kjent med seg selv i lederrollen. Programmet fokuserer både på selvledelse og det å være leder for andre, sier daglig leder John-Erik Reiersen i Betongelementforeningen.

I løpet av programmet kommer kursdeltagerne innom områder som;

* Kundeverdi- hva kan man gjøre for at bedriften gjør det enda bedre i kundens øyne. Hva er det bedriftens kunder legger vekt på og som formann/bas kan påvirke?

* Kvalitetsoppfølging- hvordan bidra til at bedriften oppnår enda

færre feil på varer og tjenester, eksternt og internt.

* Tilrettelegging av arbeid for de man er satt til å lede, eller på tvers i organisasjonen.

* Hvordan bidra til at HMS-målsetningene i bedriften blir ivaretatt for medarbeidere og for lederen selv.

* Hvordan skape arbeidsglede og godt miljø på arbeidsplassen.

* Hvordan involvere medarbeidere og andre i å løse oppgaver og problemer som oppstår.

Den første av til sammen fire samlinger gjennomføres i Sandnes, med teoretisk undervisning, gruppearbeider og plenumspresentasjoner der gruppene gir hverandre veiledning. På slutten av hver samling besøker man en betongelementfabrikk, denne gangen hos Block Berge Bygg AS der kurselevene får et innblikk i hvordan ledelse utøves i bedriften. Den siste av til sammen fire samlinger gjennomføres hos Jaro Betongsystemer AS i Alta.

Bjørn Bergan fra VINN er seminarleder.

- Allerede en time etter at kurset ble startet er elevene svært engasjerte og deler av sine opplevelser, frustrasjoner og erfaringer som leder. Bjørn mener vi har lagt et fundament for et godt læringsverksted, for å bruke et metafor fra "Ona Fyr" - der vi bidrar til å spille hverandre gode, legger Reiersen til.