Michael Bors, avdelingsdirektør leverandør og marked i Jernbaneverket, holdt et innlegg under Anleggsdagene hvor han blant annet kom inn på omorganiseringsplanene.

Jernbaneverket omorganiserer

Jernbaneverket kommer til å skille ut de største prosjektene i en egen enhet som vil ligge under assisterende jernbanedirektør.

En egen enhet for de største investeringsprosjektene er et av hovedgrepene i omorganiseringen Jernbaneverket etter planen vil iverksette fra 1. april. Assisterende jernbanedirektør vil få ansvaret for å følge opp storprosjektene som nå vil få en større grad av selvstendighet.

- Vi gjør omorganiserer fordi vi ønsker å være rustet for en ny hverdag. De store prosjektene vil kanskje få andre investeringsformer, i tillegg vil det komme en Jernbanereform som vi er litt usikre på hvordan vil utarte seg, sier Michael Bors, avdelingsdirektør leverandør og marked i Jernbaneverket til Byggeindustrien.

Når det gjelder de mindre prosjektene vil Jernbaneverket nå legge disse i en egen infrastrukturenhet som Jernbanedirektøren får hovedansvaret for.

- Jernbaneverket har en del prosjekter av mindre karakter som har en tett integrasjon mot driften. For å få en bedre koordinering av drift- og investeringsoppgaver ønsker vi å legge en del småprosjekter opp mot banesjefene, sier Bors.

Han tilføyer at en av hovedmålsettingene med omorganiseringen er å skape en slankere og mer effektiv organisasjon.

Slik vil Jernbaneverket være organisert fra 1. april. Illustrasjon: Jernbaneverket.