Illustrasjon: Plan- og bygningsetaten

Nytt nettmagasin for byplanlegging i Oslo

Mandag lanserte Plan- og bygningsetaten i Oslo nettmagasinet ByplanOslo, en nettside med nyheter og planer for byutviklingen i hovedstaden.

ByplanOslo skal, ifølge beskrivelsen, gi innblikk i hvordan byen skal utvikles i tiden fremover, samt gi leserne informasjon om hva som foregår innenfor plan og bygg i Oslo.

– Vi håper at ByplanOslo kan bidra til engasjement og debatt om byutvikling i Oslo . At Oslo vokser, gir spennende muligheter for byen, og vi håper mange vil ha glede av å følge med gjennom magasinet, uttaler etatsdirektør Ellen S. de Vibe i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

Nina Bugge i Plan- og bygningsetaten forteller at selv om magasinet opprinnelig var tenkt å komme ut med nye utgaver på Byplanoslo.no i større pakker, har man i stedet valgt å oppdatere siden fortløpende etter hvert som nye saker kommer opp.

– Det er fortsatt for tidlig å si nøyaktig hvor mye eller hvor ofte vi kommer til å produsere til magasinet. Det er mye som skal skje i Oslo fremover, og vi har et behov for å formidle hva det er vi faktisk gjør, hvordan vi tenker og hvordan vi arbeider, sier hun til Bygg.no.

I første utgaven kan man blant annet lese om Alna miljøpark, OL 2022, Oslo S, Småhusplanen og siste nytt om Deichman og Munchmuseet.