Techem overtar Inergi

20. januar 2014 overtok Techem det skandinaviske selskapet Inergi.

Overtakelsen fører til at Techem, en markedsledende leverandør av produkter og tjenester for måling og avregning av energiforbruk i bygninger, utvider sin drift til også å omfatte Skandinavia. Inergi har kontorer i Oslo, Stockholm, Gøteborg og Malmø, og selskapet er en av de ledende leverandørene av trådløst fjernavlest fordelingsmåling til borettslag og boligsameier i Norge og Sverige. Oppkjøpet av Inergi har som mål å føre til sterkere internasjonal vekst for Techem. Partene har avtalt å ikke avsløre detaljene rundt transaksjonen.

- Med denne overtakelsen får vi en meget god posisjon i Skandinavia, et marked som er i sterk vekst. Vi forventer stor vekst som følge av tiltakene som kommer i kjølvannet av individuell avregning, et krav som ligger i EUs Energieffektiviseringsdirektiv (heretter kalt EED), forklarer Hans-Lothar Schäfer, administrerende direktør og CEO i Techem.

- Vi forventer å få en enda sterkere posisjon basert på Inergis eksisterende kunderelasjoner og gode rykte. I denne prosessen vil vi bruke mye ressurser blant annet på videreutvikling av teknologien for trådløs fjernavlesning.

Henning Iversen, tidligere administrerende direktør og CEO for Inergi, legger til: - Det er et enormt potensiale i det skandinaviske markedet, spesielt siden de planlagte retningslinjene for EED innføres i Sverige og Finland mot midten av 2014. Tidligere hadde ikke Inergi kapasitet til å ta seg av dette markedet på egenhånd. Derfor var en fusjon med Techem, som også har vært en av våre sterke partnere, et logisk skritt i utviklingen.