Slik så det ut på Opedal Drift sitt område i Lærdal søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Entreprenør mistet kontor og lager i brannen

Anleggskontoret og lageret til Opedal Drift AS ble tatt av brannen som har rasert store deler av Lærdal i helgen.

- Når man tenker på hva som kunne ha skjedd, blir disse materielle skadene små og ubetydelige, sier daglig leder Svenn Egil Finden til Byggeindustrien søndag kveld.

I tillegg til at anleggskontoret og lageret til Opedal Drift brant ned, har bedriften mistet flere nyttekjøretøy og en teleskoptruck.

Alt av veiskilt, flere aggregater og alle sommerdekkene som var lagret på stedet, er også tatt av brannen.

- Dette var hovedbasen vår for en større driftskontrakt vi har med Statens vegvesen. Men selv om brannen medfører en del ekstraarbeid for oss, har vi ikke mistet utsyr som er av vesentlig betydning for driftskontrakten med Statens vegvesen. Vi mistet ingen av de største maskinene våre, sier Finden.

Etablerer seg på nytt sted

Allerede fra mandag morgen reetablerer entreprenøren seg på Håbakken - noen kilometer unna Lærdalsøyri - med et nytt kontor der.

- Kontorlokalene håndterer vi fint, men vi må finne andre lager- og verkstedslokaler. Det blir nok litt mer utfordrende, sier Finden.

- Vet dere hvor store verdier som har gått tapt hos dere?

- Det er foreløpig vanskelig å anslå noe. Jeg har så vidt fått snakket med forsikringskontakten vår som var på stedet i dag, men han måtte etter hvert bidra med trafikkdirigering. Vi vil nok få mer oversikt over tallene i morgen, sier Finden.

Eksplosjonsfare

Det ble lenge meldt om eksplosjonsfare hos entreprenøren. Brannvesenet fryktet at gassflasker på området skulle gå i lufta.

- Det var snakk om gassflasker vi bruker i forbindelse med skjærebrennere, men den situasjonen ble avklart og avverget. Jeg har egentlig ikke hørt så mye mer om det annet enn som ble opplyst gjennom media, sier Finden, som har mellom 8-10 ansatte på driftskontrakten i Lærdal.

- Noen av dem bor like ved der det skjedde i Lærdal, mens andre bor i Aurland og Årdal. Vi er glad for at det gått bra med alle, sier Finden.