Seksjonsleder investering - Bodø/Mosjøen

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og ser dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens Vegvesen region nord
FylkeNordland
StedBodø eller Mosjøen
Søknadsfrist07.02.2014

I Region nord er det ledig stilling som seksjonsleder for seksjon Investering ved vegavdeling Nordland. Stillingen er nyopprettet som følge av omorganisering og vil ha 18 medarbeidere fordelt på 3 kontorsteder. Som seksjonsleder vil du ha et overordnet ansvar for seksjonens investeringsoppgaver på riks- og fylkesvegnettet i Nordland fra Tysfjord til Nord-Trøndelag grense.

Du vil være en del av vegavdelingens ledergruppe og skal være med å styre avdelingens aktivitet og utvikling i årene framover. Kontorsted er ved vegavdelingens kontor i Bodø eller Mosjøen.

Investeringsseksjonen skal ivareta følgende oppgaver:

Seksjonen har ansvaret for gjennomføringen av investeringsprosjekter som er tillagt avdelingen både innen riks- og fylkesveg. Prosjektene vil variere i omfang og type, alt fra større investeringsprosjekter (ny veg, utbedring eksisterende veg), rassikringsprosjekter, gang-sykkelveger, ferjekaier og mindre trafikksikkerhetstiltak. Også tyngre vedlikeholdsoppgaver kan bli tillagt avdelingen. Det er et mål at planlegging så tidlig som mulig knyttes opp mot avdelingen.

Seksjonen ivaretar byggherrerollen på inngåtte kontrakter (byggeledelse og kontroll/oppfølging), samt kontrahering av nye kontrakter. Seksjonen er mye i kontakt med berørte kommuner og grunneiere.

Dine arbeidsoppgaver som seksjonsleder vil være daglig ledelse av seksjonen og faglig ledelse, koordinering og utvikling av ansatte og arbeidsoppgaver i seksjonen. Du vil ha tett samarbeid med andre avdelinger, bidra inn i vegavdelingens ledergruppe og legge til rette for utvikling av kompetanse og kapasitet innenfor seksjonens arbeidsområder.

Egenskaper vi er ute etter hos deg:

Statens vegvesen har tre verdier. Vi skal være profesjonelle, fremtidsrettet og inkluderende. Som leder av seksjonen er det viktig at du:

kommuniserer og samhandler godt, er løsningsorientert og kan vise handlekraft gjennom faglig styrke

engasjerer medarbeidere og samarbeidspartnere til å tenke i framtidsscenarioer og vurdere hvilke krav dette stiller til våre leveranser

jobber målrettet for at Statens vegvesen skal være imøtekommende, ha omtanke for omgivelsene og være tilgjengelig

Alle ledere i Statens vegvesen må være bevisst det ansvaret de har som rollemodeller og kulturskapere.

Kvalifikasjonskrav:

Vi søker deg som har minimum tre års relevant utdanning på universitets- eller høgskolenivå, primært innenfor tekniske fag. I tillegg er det ønskelig at du har ledererfaring. Omfattende og relevant ledererfaring eller erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning. Tilsetting er betinget av sikkerhetsklarering eller at dette kan gis.

Flere opplysninger om stillingen kan fås hos avdelingsdirektør Kjell Skjerve på tlf. 911 54 255 eller e-post: kjell.skjerve@vegvesen.no

Som ansatt i Statens vegvesen får du en viktig rolle i en stor og spennende kompetanseorganisasjon. Arbeidsoppgavene er utfordrende og vi har gode teknologiske verktøy/utstyr. Du vil selvsagt ta del i en gunstig pensjons- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse og vil kunne få en fleksibel arbeidstidsordning. Lønn avtales nærmere i henhold til etatens lønnspolitikk. Stillingen har en prøvetid på 6 måneder. Du må påregne en del reiseaktivitet.

Etaten tilstreber likestilling. Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og/eller nedsatt funksjonsevne.

Du sender søknad elektronisk via www.vegvesen.no/jobb «Søk stillingen». Attester og vitnemål vil vi etterspørre senere i forbindelse med et eventuelt intervju.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette