Ketil Solvik-Olsen åpner for at IKEA kan forskuttere utgifter til anleggsprosjekter på E6 og fylkesveg 58. (Arkivfoto)

Lar IKEA forskuttere 58 millioner for veibygging

Regjeringen sier ja til at Ikea får forskuttere utgifter til utbygging og trafikksikkerhetstiltak i et vegkryssområde på E6 og fylkesveg 58 i Nydal i Ringsaker kommune i Hedmark.

– Arbeidene skal føre til at trafikken til og fra det kommende Ikea-varehuset ved Nydal kan skje på en sikker og effektiv måte, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

I et brev fra Samferdselsdepartementet til Vegdirektoratet godkjenner departementet en avtale mellom Ikea og Statens vegvesen om forskuttering av utgifter til utbygging og tiltak i kryssområdet. Utgiftene er beregnet til 58 millioner kroner.

Arbeidene skal settes i gang våren 2014, med sikte på at de skal være ferdig før den planlagte åpningen av det nye varehuset seint i 2014 eller tidlig i 2015.

Det forskutterte beløpet vil bli betalt tilbake til Ikea når Stortinget vedtar den kommende utbygging og finansiering av E6-prosjektet Kolomoen – Brumunddal. Tilbakebetalingen vil skje uten kompensasjon for prisstigning og renter på eventuelle lån.