Prosjektledere - Vegavdeling Finnmark

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens Vegvesen region nord
FylkeFinnmark
StedAlta/Kirkenes/Vadsø
Søknadsfrist02.02.2014

Vil du være med på nordområdesatsing og utvikling av Finnmark?

Vegbygging og vedlikeholdsoppgaver i Finnmark er økende og vi organiserer nå disse byggherreoppgavene som prosjekter. I den forbindelse trenger vi å styrke vår avdeling med 3 prosjektledere.

Vi kan tilby jobb i et godt og kompetent arbeidsmiljø med utfordringer knyttet til det faglige og et helhetlig samfunnsperspektiv. Som prosjektleder vil du inngå i avdelingens ledergruppe, og får mulighet til å påvirke avdelingens aktivitet og utvikling gjennom deltakelse på ledermøter. Det gis lønn i henhold til etatens lønnspolitikk, og gunstig pensjonsordning i Statens pensjonskasse.

Prosjektleder - Sør-Varanger vil få ansvar for strekningen E105 Hesseng- Storskog. Prosjektlederstillingen er midlertidig, inntil E105 er ferdig utbygd i 2015/2016. Kontorsted Vadsø eller Kirkenes.

Prosjektleder - Alta vil få ansvaret for strekningen Rv94 Skaidi - Hammerfest. Kontorsted vil være Alta.

Prosjektleder Vadsø vil få ansvar for bygging av ny Tana bru. Kontorsted vil være Vadsø.

Arbeids- og ansvarsområde vil være iht. Håndbok-151.

Som prosjektleder vil du ha ansvar for:

  • Trafikksikkerhet, vedlikehold og andre utbyggingsprosjekter.
  • Planlegging, økonomi og utførelse av byggherrefunksjon på vegne av Statens vegvesen.
  • Ekstern koordinering og dialog med kommune, fylkeskommune, andre etater, grunneiere, media mm.
  • Rapportering til avdelingsdirektør om enhetens resultat.
  • Personal- og kompetanseutvikling innenfor egen enhet.

Kvalifikasjonskrav:

Utdanning fra universitet eller høgskole, min. 3 år med relevant fagkrets. Det er ønskelig med tilleggsutdanning eller erfaring innen kontraktsledelse og avtalejus. For søkere med sterk og allsidig praksis fra aktuelle fagområder og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan utdanningskravet fravikes. Relevant erfaring med gode resultater fra prosjektarbeid og prosjektledelse, eller annen ledererfaring.

Prosjektleders egenskaper:

Statens vegvesen har tre sentrale verdier. Vi skal være profesjonelle, fremtidsrettet og inkluderende. Som prosjektleder er det viktig at du:

  • Kan kommunisere godt, er løsningsorientert og kan vise handlekraft gjennom faglig styrke.
  • Kan engasjere medarbeidere og samarbeidspartnere til å tenke i framtidsscenarioer og vurdere hvilke krav dette stiller til våre leveranser.
  • Jobber målrettet for at Statens vegvesen skal være imøtekommende, ha omtanke for omgivelsene og være tilgjengelig.

Alle ledere i Statens vegvesen må være bevisst det ansvaret de har som rollemodeller og kulturskapere.

For stillingen gjelder en prøvetid på 6 måneder. Ved tjenestereiser utbetales godtgjørelse etter statens regulativ. Flere opplysninger om stillingen kan fås hos avdelingsdirektør Bjørg Anita Joki på telefon 78 94 16 12/ 95817086 eller e-post: bjorg-anita.joki@vegvesen.no

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres spesielt til å søke stillingen.

Vi benytter et internettbasert søknadssystem og ber derfor kandidater om å registrere søknad med CV elektronisk via link på denne side

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.