Daglig leder Arve Mjelva i Atlanterhavstunnelen vil ha elbilkompensasjon fra staten. Foto: Bjørn A. Hansen, Tidens Krav

Vil ha millionerstatning for elbiltap

Arve Mjelva i bompengeselskapet Atlanterhavstunnelen i Møre og Romsdal vil ha seks millioner kroner fra staten som erstatning for tapte inntekter.

Det melder Tidens Krav på sine nettsider.

Bompengeselskapet Atlanterhavstunnelen krever nå at staten skal kompensere for et årlig tap på seks millioner kroner fordi elbiler er fritatt fra å betale bompenger. Etter et styremøte i bompengeselskapet, sendte daglig leder Arve Mjelva et brev til Samferdselsdepartementet.

Atlanterhavstunnelen knytter Kristiansund og Averøy kommune sammen.

Her ber han på vegne av selskapet om et møte med politisk ledelse. Tema bør ifølge Mjelva være etablering av en kompensasjonsordning der staten dekker inn tapte inntekter som følge av elbiltrafikken.

I dag utgjør elbilene en andel på 12,7 prosent av den totale trafikken gjennom Atlanterhavstunnelen, og 15,4 prosent av gruppen «liten bil».

– Dette betyr omkring seks millioner kroner i tapte inntekter for bompengeselskapet per år, noe som igjen fører til forlenget innkrevingsperiode for trafikantene, sier Mjelva til Tidens Krav.

Han opplyser at sambandet, uansett særordninger, må nedbetales. Det som ikke betales av elbiltrafikantene, betales nå av øvrige trafikanter.

– Denne trafikken betaler i dag ikke bare for sin egen passering, men også for passeringer gjort av elbiler. Det siste burde staten dekke inn som har innført denne særordningen, sier Mjelva.