F.v.: Rune Løkja , Torkild Mosebø, daglig leder (Løkja), Bjarne Nenseter, regionleder Sweco, Jan Inge Kvamme (Løkja) og Eilev Løkja. (Løkja)

Sweco overtar Notodden-rådgiver

Sweco overtar selskapet Siv.ing E. Løkja med virkning fra 1. januar 2014.

Selskapet holder til på Notodden og har fire ansatte; to sivilingeniører, en ingeniør, og en DAK-operatør.

- Dette er et strategisk valg for oss, som vil gi oss økt kompetanse og kapasitet, sier Bjarne Nenseter, regionleder i Sweco Seljord. Løkja har lang erfaring med prosjektering for totalentreprenører, noe som kommer til nytte også hos oss. De har en stor kundeportefølje, opparbeidet gjennom mange år, og et svært godt rennommé.

Bred erfaring og kompetanse

Løkja har i en årrekke operert som rådgivende ingeniører innenfor byggteknikk og prosjektadministrasjon/byggeledelse. Markedet deres er Telemark, særlig østre del, men også i vestfylket. De jobber også mot Kongsberg og Drammen, så vel som Oslo. Sweco kjenner firmaet svært godt fra felles prosjekter gjennom mange år.

Større utviklingsmuligheter

- For Løkja AS er det viktig å knytte seg opp mot en større aktør, som både har spiss- og tverrfaglig kompetanse innenfor byggfaget, samt å kunne tilby flerfaglige rådgivningstjenester. Videre er det viktig med tilgang til systemer for kvalitetssikring, miljø etc., sier Torkild Mosebø, daglig leder i Løkja. Både offentlig og privat sektor krever i dag svært mye innenfor dette området, noe som det kan være vanskelig å imøtekomme fullt ut i et lite firma.

- Ved å bli en del av Sweco vil Løkja få større muligheter til å utvikle kontoret videre. Dette kan dreie seg om økt kapasitet innen eksisterende fagfelt, men vi er heller ikke fremmede for å bemanne dette kontoret opp med supplerende kompetanse, sier Bjarne Nenseter.

Tilknyttes Swecos Seljord-kontor

Kontoret skal i sin helhet være en satellitt under Seljord-kontoret, og organisatorisk være tilknyttet Sweco Seljord, men med tilhørighet på Notodden.

- Sweco Seljord har ansatte fra Notodden, og ikke minst Bø, som vil kunne jobbe på Notodden når dette er hensiktsmessig. Vi tror vi vil få en fin dynamikk mellom Swecos kontorer i Porsgrunn, Seljord, Notodden og Oslo etter dette, avslutter Nenseter.