- Det å jobbe som rådgiver oppleves som både spennende og utfordrende. Samfunnsoppdraget er stort og gir derfor stor mening i hverdagen, sier Liv Kari Skudal Hansteen.

Økning i antall ansatte i RIF-firmaene

Tall fra RIF viser at medlemsbedriftene per 1. januar 2014 sysselsetter om lag 10.000 personer. Det er en økning på nesten 3000 ansatte sammenlignet med for tre år siden.

– Tallene viser at RIF-bedriftene er attraktive arbeidsplasser, sier RIFs adm. dir. Liv Kari Skudal Hansteen.

Både Universum-undersøkelsene, der studentene angir hvor de kunne tenke seg å jobbe, og Karrierebarometeret har vist at RIFs medlemsbedrifter kommer godt ut. Flere RIF-bedrifter er blant de ti mest populære innen teknologi.

Selv om noe av økningen skyldes oppkjøp, har RIF-bedriftene rekruttert kraftig de siste årene. Fremdeles er det fagområder der det er vanskelig å dekke behovet, som geoteknikk og VA.

- Det å jobbe som rådgiver oppleves som både spennende og utfordrende. Samfunnsoppdraget er stort og gir derfor stor mening i hverdagen. Som rådgiver bidrar en med gode løsninger for enkeltindivid og samfunn. Det kan handle om alt fra å sikre rent vann, redusere støyproblemer, prosjektere komplekse konstruksjoner til å planlegge nye veier, baner og by- og tettsteder, sier Skudal Hansteen.