Illustrasjon: Filter Arkitekter AS

Starter på nytt politihus i Tromsø

Statsbygg er byggherre for det nye politihuset i Tromsø, og tirsdag 14. januar legger statsråd Anders Anundsen i Justis- og beredskapsdepartementet ned grunnsten for nybygget.

Administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen, og politimester Ole Bredrup Sæverud fra Troms politidistrikt deltar også i arrangementet.

Nybygget skal ligge i Stakkevollvegen i Tromsø, vis-à-vis brannstasjonen. Bygget, som er planlagt ferdigstilt i januar 2015, blir på 14 500 kvadratmeter. Den nye politistasjonen vil gi politidistriktet nye og tidsmessige lokaler, slik at de kan utføre sine oppgaver på en mer effektiv måte.

I tillegg til Troms politidistrikt skal Statens barnehus Tromsø, Konfliktrådet og Kriminalomsorgen leie lokaler i nybygget, som etter ferdigstillelse vil bli forvaltet av Statsbygg.

Byggeprosjektet gjennomføres som en totalentreprise. Etter gjennomført åpen anbudskonkurranse ble det 22. oktober 2012 signert kontrakt med Entreprenørcompaniet Nord AS (ECONOR) fra Tromsø. ECONOR har Filter Arkitekter AS, Asplan Viak og COWI AS med seg i prosjekteringsgruppen.

Prosjektet har en kostnadsramme på 385,7 millioner kroner (prisdato 1. juli 2013) og gjennomføres som et BIM-prosjekt.

Grunnstenen som legges ned, er et stålskrin som legges ned i grunnen for symbolsk å markere igangsettelsen av et større byggearbeid. Skrinet fungerer som en tidskapsel og er ment å gi opplysninger til senere slekter om bygget og om den tidsepoken prosjektet fant sted i.

I følge Statsbyggs tradisjoner vil grunnstenen blant annet inneholde årets mynter og frimerker, fargetrykk av Norges riksvåpen, tegninger av nybygget og invitasjonen til arrangementet. I tillegg vil skrinet blant annet inneholde politiemblem og håndjern med nøkler fra Troms politidistrikt.