DRØMMEVINTER: Kulda som har satt inn det siste døgnet til tross – asfaltentreprenørene har hatt drømmeforhold å jobbe under i mange måneder etter at høysesongen i fjor var over. Her er NCC Roads i aksjon på fylkesveg 527 mellom Eltonåsen og Åsgreina i Nannestad kommune i fjor høst.

Drømmevinter for asfaltentreprenørene

Nå har kulda har satt inn, men årets vinter har uansett vært en drøm for de som legger asfalt.

NCC Roads er en av entreprenørene som lovpriser den særdeles milde vinteren som har vært hittil.

- I store deler av Sør-Norge har vi kunnet legge asfalt lenger utover vinteren enn det vi vanligvis gjør. Høsten var svært gunstig, og det er av stor betydning for oss at været i høstukene gjør det mulig å asfaltere, sier kommunikasjonssjef i NCC Roads, Tor Heimdahl til Byggeindustrien.

Unngikk forsinkelser

Han påpeker at de hadde kommet på etterskudd hvis ikke været hadde vært på deres side hittil i vinter.

- Da hadde vi fått ekstra travle dager i høysesongen som begynner til våren, sier Heimdahl.

- Må være fleksible

Men selv om det stort sett har vært mildvær i månedsvis, påpeker Heimdahl at fleksibilitet i bransjen er svært viktig for å få jobbene gjort.

- Vi er nødt til å være fleksible når det gjelder flytting av maskinparker og mannskap på grunn av regnvær, og det kan være en utfordring, sier Heimdahl.

Ikke viktig for Vegvesenet

For Statens vegvesen har imidlertid milde vintre ingen ting å si for asfaltkontraktene.

- Det spiller ingen rolle for vår del. Kontraktene våre gir en tidligst mulig oppstart den 1.mai og arbeidene skal være ferdige senest den 1. oktober hvert år, sier byggeleder Asfalt i Statens vegvesen Akershus, Kjetil Dal til Byggeindustrien.

Storkontraktene snart klare

Statens vegvesen er den desidert største oppdragsgiveren til NCC Roads, og de store kontraktene er klare i løpet av kort tid.

- De kommer nå i løpet av januar, men jeg kan foreløpig ikke si noe mer om kontraktene. Men Vegvesenet kjøper om lag halvparten av all asfalt som produseres i Norge, sier Tor Heimdahl.