Boligprosjektet Teglgården på Hamar er tegnet av ASH, nå STUDIONSW. Byggestart skjer i primo 2014.

NSW overtar aksjemajoriteten i Arkitektstudio Hamar

Arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig (NSW) ser lyst på fremtiden og satser stort i en ny region. Nå overtar de aksjemajoriteten i Arkitektstudio Hamar (ASH).

Hensikten er å styrke Hamar-firmaets utviklingsmuligheter i innlandsmarkedet. Med overtagelsen skifter ASH navn til STUDIONSW.

– Når InterCity-nettet er på plass vil reisetiden til Oslo forkortes til en time, noe som vil være av stor betydning for bolig- og næringsutviklingen i Mjøsregionen, sier partnerTore Bergh i STUDIONSW.

– Lokalt vil det nye eierskapet bety at vi kan påta oss oppgaver vi tidligere hadde begrenset med ressurser til å kunne gjennomføre. Satsningen gir oss en unik mulighet til å styrke og videreutvikle oss som et lokalt arkitektkontor med solid forankring i Mjøsregionen, legger han til.

– Vårt mål er først og fremst å styrke kvalitetsprofilen som har preget ASH, sier Gudmund Stenseth partner i NSW.

– Behovet for arkitekttjenester i Innlandet er betydelig og økende. Gjennom et tett samarbeid og utveksling av medarbeidere kontorene imellom, kan vi tilby nærmere 50 medarbeidere som til sammen dekker et bredt ekspertisefelt. Samarbeidet vil styrke fagmiljøet i begge kontorene og i en region med stort vekstpotensial, sier han.

ASH arkitekter har for tiden større pågående prosjekter, blant annet ombyggingen av Melkefabrikken på Hamar og boligprosjektet Teglgaarden. Kontoret har også flere boligprosjekter i regionen, både i Stange og Brumunddal, som er under oppføring. ASH arkitekter har vært sentrale i omformingen av Vestbyen fra tidligere fabrikkområde til et nytt, urbant område med boliger og næring.

NSW er for tiden engasjert i utbyggingen av blant annet boligprosjektet Chokoladefabrikken i Oslo, nytt hovedkontor for Statens vegvesen og Eika forsikring på Hamar, ny kampflybase på Ørland, nytt hovedkontor for Orkla, samt Kystens Hus i Tromsø.