Plankonsulent til Regjeringskvartalet

Statsbygg har onsdag kunngjort på Doffin/TED en anskaffelse av plankonsulent for arbeidet med statlig plan for Regjeringskvartalet.

Regjeringen har besluttet at det skal brukes statlig reguleringsplan ved gjenreisingen av Regjeringskvartalet. Statsbygg er bedt av departementet om å legge til rette for at arbeidet med den statlige reguleringsplanen kan starte når KS1-beslutningen i regjeringen foreligger. Det forventes en beslutning våren 2014.

Til å bistå i dette arbeidet søker Statsbygg etter rådgivere med høy kompetanse innenfor fysisk planlegging og erfaring med store kompliserte planprosesser. Konsulenten skal bistå Statsbygg i alle fasene fram til statlig reguleringsplan for Regjeringskvartalet er endelig vedtatt. Dette oppdraget gjelder kun planleggingstjenester. Prosjekteringstjenester vil bli kontrahert senere.

Dette er et stort og svært betydningsfullt oppdrag, og planprosessen kan bli grunnlaget for å gjennomføre en av Norges største og viktigste byggeprosjekter i et sentrumsområde i Oslo. Det er derfor viktig å sette sammen et team av rådgivere som vil ha den aller beste kompetansen for å løse dette oppdraget.