VVS-installasjon på Teknisk Museum

Nå er norske rørleggerbedrifter representert på Teknisk Museum med en interaktiv installasjon som introduserer barn og unge til jobben rørleggeren gjør.

Nylig ble installasjonen overrakt museet som et ledd i NRLs jubileumsmarkering.

På Teknisk Museum kan barn leke og lære. Gjennom aktiv deltakelse og interaktive installasjoner får barn utforske prinsipper innenfor energi, fysiske fenomener, matematikk og medisin. Et høyt antall skoleklasser besøker museets Vitensenter i løpet av et år og flere store norske bedrifter med relasjon til forskning og utvikling finner det naturlig å være representert her.

- Å vekke interesse for rørfaget er en oppgave vi jobber bevisst med. På Vitensenteret handler det ikke om lærlingeordninger eller politiske budskap, men om å bidra til grunnleggende forståelse for vann og sanitærforhold og hvor viktig dette er i et samfunn. Derfor synes vi det var flott å få til et samarbeid med Vitensenteret i anledning NRLs 100-årsjubileum, sier administrerende direktør Tor Backe i NRL.

NRLs installasjon er sentralt plassert ved inngangen til Vitensenteret. Før installasjonen kom på plass som del av den faste utstillingen ved Teknisk Museum fikk den en gjesteopptreden ved NRLs prisbelønte jubileumsstand på Bygg Reis Deg. Utstillingen på Vitensenteret er fast, men Teknisk Museum opptatt av å skape nye opplevelser og temautstillinger innenfor teknologi, industri, vitenskap og medisin. Det åpner for at NRL i fremtiden kan delta i brede publikumsarrangementer der VVS, infrastruktur og sanitær er aktuelle tema.

- Rørfaget tangerer flere av våre formidlingsområder så vi er glade for at dette nå er skikkelig representert i museet. Neste år er det vår tur til å markere 100-årsjubileum og allerede da ser vi spennende muligheter for å markere samarbeidet og VVS-området på nye måter, sier avdelingsleder ved Vitensenteret Jan Alfred Andersson ved Teknisk Museum.