Arkivfoto: NTB scanpix

Finner ikke årsaken til tunnelbrannen i Gudvangen

Traileren som brant ut i Gudvangatunnelen i august var så skadet at Kripos ikke har klart å finne den endelige brannårsaken.

Det mest sannsynlige er imidlertid at brannen oppsto på grunn av tekniske mangler ved kjøretøyet, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt til Bergens Tidende.

Refsnes mottok rapporten fra Kripos i romjulen.

– Vraket var så utbrent at det ikke har vært mulig å gi noen sikker konklusjon om brannårsaken. Rapporten peker imidlertid på noen mulige årsaker som knytter seg til den tekniske tilstanden til kjøretøyet, sier han.

I alt 65 personer ble brakt til sykehus etter brannen 5. august i fjor. Tunnelen ble stengt i flere uker mens reparasjonsarbeidet pågikk.

Flere av vitnene som politiet avhørte, forklarte at det kom røyk fra traileren mens den kjørte fra Voss mot Vinje. Den polske sjåføren skal ha fylt på kjølevæske på Gudvangen før han kjørte inn i tunnelen.

Han er siktet for brudd på veitrafikklovens bestemmelse om at kjøretøyet skal være i forsvarlig stand. Sjåføren har fått inndratt kjøretillatelsen i Norge.

– Han har ikke erkjent noen form for straffansvar, sier Refsnes.

Politiadvokaten skal nå vurdere om det er grunnlag for å ta ut tiltale mot sjåføren.

– Vi skal både vurdere rapporten fra Kripos og de andre opplysningene i saken før det blir tatt en avgjørelse, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes.

Traileren tilhørte det danskeide internasjonale transportselskapet DSV. (©NTB)