Loxam etablerer seg i Norge

Loxam, som er ett av Europas største utleieselskaper, kjøper Dansk Lift. Med dette oppkjøpet starter Loxam også opp virksomhet i Norge gjennom Safelift.

Dansk Lift har drevet i Danmark siden 1963 og har seks avdelinger. Selskapet har også fire avdelinger i Norge, gjennom datterselskapet Safelift. Frem til 31.12. 2013 har Safelift drevet under markedsføringsnavnet Hertz Maskinutleie. I Norge vil de nå markedsføre seg som Loxam Rental.

Loxam har også en avdeling i Malmö,. I 2012 genererte Dansk Lift en omsetning på mer enn 17 millioner Euro og har over 80 ansatte.

Loxam er allerede representert i 11 land. Med dette oppkjøpet, vil konsernet styrke sin posisjon på markedet, til i alt 612 avdelinger samt en flåte på mer enn 200.000 enheter. I 2012 omsatte Loxam Group samlet for 828 millioner Euro.

– Jeg er glad for å kunngjøre oppkjøpet av Dansk Lift, en av markedslederne i utleie av motorisert liftmateriell i Danmark. Oppkjøpet av denne virksomheten, som også opererer i Norge og Sverige, vil hjelpe Loxam å styrke sin stilling i sitt danske datterselskap og fortsette utvidelsene internasjonalt. Jeg er også fornøyd med å ønske velkommen Dansk Lifts’ og Safelifts’ ansatte inn i Loxam-teamet. Med ledelsens støtte vil de bidra til konsernets ekspansjon i Nord-Europa, sier Gérard Déprez, styreformann og konsernsjef i Loxam.

– Jeg er veldig stolt over at selskapet jeg har vært leder for de siste elleve årene, nå slår seg sammen med den europeiske markedsleder. Jeg er overbevist om at dette gir mine medarbeidere en karriere med større muligheter, sier Petter Hagen, administrerende direktør i Dansk Lift.